7 Ağustos 2014 Perşembe

BEYAZ ALTIN VE SARI ALTININ FARKI

 


Altının keşfedilişi en az insanlık tarihi kadar eskidir. Birçok dünya ülkesi altının değerli bir nesne olduğunu fark edince, altın bulma yoluna başvurmuşlardır. Altna değer veren, eski medeniyetler arasında Lidyalıları, Aztekleri, İnkalıları, Sümerleri saymak mümkündür. Böylelikle eski medeniyetler sayesinde altın günümüze kadar değerli bir maden olarak gelmiştir.


 


Altın denilince akla ilk gelen özellik sarı renkte bir metal olmasıdır. Altının bir diğer özelliği havadan ve sudan etkilenmemesidir. Bu özellikten dolayı altın; paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Altın yumuşak bir yapıda olduğu için kolayca dövülerek farklı formlarda biçimlendirilmektedir. Altın sarı rengiyle ünlüdür, fakat zaman içerisinde farklı renkler ile de piyasaya sürülmüş ve gereken ilgiyi görmüştür.


 


İşte bu renkler arasında beyaz altın en popüler olanıdır. Altında gümüş rengi nedeniyle beyaz altın pekçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Çünkü beyaz altın, pırlanta ve elmas gibi değerli taşlarla kullanıldığında daha şık, daha estetik bir tasarım kazanmaktadır. Beyaz altının, sarı altına oranla daha doğal ve daha spor bir görünüm sağladığı için yine pekçok kişi tarafından gündelik hayatta aksesuar olarak kullanılmaktadır. Gündelik hayatın bir parçası olan bu aksesuarların başında ; kolye, küpe, bileklik, bilezik ve yüzüğü sayabiliriz.


 


Birçok kişinin aklını karıştıran soru ise; beyaz altın ile sarı altının arasında fiyat farkının olup olmadığıdır. Beyaz altının, sarı altından ayar  olarak bir farkı olmadığı söylenir ve fiyatlarının aynı değerde olduğu bilinir. Yani renk unsuru, altının değerini etkilemez. Fakat beyaz ve sarı altında kullanılacak değerli taşlar, fiyatında oynama yapabilir.


Tarzınızı, zevkinizi yansıtacağını düşündüğünüz hangi renk altın ise dilediğinizi seçebilir ve kullanabilirsiniz. Her iki renkte altına zarif bir ışıltı katmaktadır. Bu ışıltıyı her renkte yakalayabilirsiniz.


beyaz altin sari altin 1 620x620


 


 


 



BEYAZ ALTIN VE SARI ALTININ FARKI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder