14 Ağustos 2014 Perşembe

Altın Ve Pırlantanın Uyumu

altin ve pirlantanin uyumu Altın M.Ö. 3200 yılında Mısırlılar tarafından bulunmuştur. İlk bulunduğu dönemde darphanede basılıp para yerine alışverişlerde kullanılırmış. Daha sonraları ne kadar değerli bir maden olduğu anlaşılınca mücevher ve altın takı yapımında kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle dünyanın her yerinde kadınların tutkunu oldukları takıların yapımında en çok kullanılan maden olmuştur. Çağların gelişmesi ile takı sektörü gittikçe büyümüştür. Yeni madenlerin ve değerli taşların bulunması ürün çeşitliliğinin artmasını sağlamıştır. Bir çok değerli taş ve maden altın ile birlikte kullanılarak takılar yapılmıştır.


Elmas da doğadan çıkarılan en değerli ve en sert madenlerden biridir. En belirgin özelliği sert olması olan elmas işlenerek pırlanta haline getirilir ve bir çok takı yapılır. Özellikle pırlanta tektaş yüzük yapımında kullanılmaktadır. Çok eski çağlardan beri sonsuz aşkın ve bağlılığın simgesi olarak kabul edilmiş tektaş yüzükleri hemen hemen evli tüm kadınların parmağında görebilirsiniz. Genelde evlenme teklifi sırasında erkeğin müstakbel eşinin parmağına taktığı tektaş pırlanta yüzükler estetik görüntüleri ile tüm kadınları büyülemiştir.


Pırlanta ile yapılan takılarda altın çok sık kullanılır. Sadece tektaş yüzükte değil kolye, bileklik, küpe yapımında da pırlanta altın ile birlikte muhteşem uyum sağlar. Genellikle takının zincir, yüzüğün parmağa takıldığı halka kısmı altından yapılır. Pırlantanın eşsiz görüntüsü, sarı ve beyaz altın ile büyük bir uyum sağlar.



Altın Ve Pırlantanın Uyumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder