6 Ağustos 2014 Çarşamba

Altın Takılar Ve Temizliği

alin takilar ve temizligi Kuyumculuk sektörünün en değerli madenlerinden biri olan altın bir çok takının yapımında kullanılır. Geçmişten günümüze özellikle yeni evlenen çiftlere düğünlerinde altın takı takmak bir gelenektir. Yüzyıllardır kadınların vazgeçilmez tutkularından biri olan altın takılar hoş görüntüleri ile ilgi odağı olmuştur.


Bildiğimiz gibi daha çok kadınlar olmak üzere erkekler de altın kullanmaktan hoşlanır. Bilezik, küre, kolye… Peki nedir bu altının insanları çeken özelliği? Altın takıların yarattığı o şıklık, hoş görünüm bazı insanlar için bir tutkudur. Altının satış düzeyi genelde ikiye ayrılır. Kullanan ve yatırım yapan için. Peki bu altın takıları alırken nelere mi dikkat etmeliyiz? İlk olarak markasından anlaşılacağı üzere kesinlikle o markanın bilinmiş olması gerekmekte daha sonra görünüm kalitesi ve bizi yansıtacak bir takı olması lazım. O takıyı taktıktan sonra içimize sinmesi her şeyden önce gelir.


İstediğiniz takıyı seçip aldığınız, her şeyden memnunsunuz fakat bir süre sonra parlaklığı mı gidiyor? Bunun için de iki yöntemimiz vardır. Takımızın halen garantisi mevcut ise güvenerek teknik servise verebileceğimiz gibi bir de kendi küçük bir uğraşlarımızla bu parlaklığı eski haline getirebilmek çok kolay. Bize sadece birkaç malzeme hazırlamak düşüyor. Bir kaba su koyun ve kaynatın. İçine az bir miktar bulaşık deterjanı koyun ve karıştırın takınızı içine alarak bir fırça yardımıyla güzel bir fırçalamanın ardından size eskisi gibi daha temiz ve parlak altın takınızı kazandırabilir. Bu küçük çaplı temizliği birkaç kere yapmanız uygun görülür.



Altın Takılar Ve Temizliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder