18 Ağustos 2014 Pazartesi

altın Deniz Kızı Kolye

altin deniz kizi kolye1 Altın çok eski uygarlıklar tarafından bulunan ve günümüze kadar gelen en değer madenlerden biridir. Altın kullanılarak bir çok takı ve mücevher yapılır. Geçmişten bugünü kadar sayısız altın takı modelleri üretilmiştir. Şimdilere baktığımızda bir çok figür takı yapımında kullanılmaktadır. Bunlardan biri de deniz kızı figürüdür. Özellikle altın deniz kızı kolye oldukça dikkat çekmektedir. Bir yakınınıza, arkadaşınıza ya da sevgilinize verebileceğiniz şık bir hediye olabilir.


Deniz kızı; belden üst kısmı insan görünümlü belden alt kısmı balık kuyruğu olan bir figürdür. Gerçekten var olmayan bu figür bir çok toplum tarafından bilinmektedir. Bir çok toplumda deniz kızı hemen hemen aynı şekilde betimlenir ve farklı bir çok toplumda değişik efsaneler ile anılmıştır. Bazı toplumlarda iyi bazı toplumlarda kötü anlamlar yüklenmiştir. Bazı toplumlarda denizcilere şarkı söyleyerek onları işlerinden alıkoyarlar, denizi düşmelerine neden olurlar ve hatta gemilerin batmasına neden oldukları inanışı yaygındır. Bilinen ilk deniz kızı hikayesi M.Ö. 1000 yılında Asurlular da ortaya çıkmıştır. Asur kraliçesinin ölümsüz bir tanrıça olan annesi Atargatis ölümlü bir çobana aşık olur. Ancak aşık olduğu çoban bir gün ölür ve ölümsüz tanrıça buna çok üzülür. Bu nedenle kendini göle atar. Çok güzel olan tanrıçanın bacakları balık kuyruğuna dönüşürüz ve suda nefes almaya başlar. Bunun gibi daha bir çok efsane ortaya çıkmıştır.


Günümüze baktığımız da efsaneler bir kararda kalmış ve deniz kızı figürü görsel güzelliğinden dolayı bir çok farklı alanda kullanılmaya başlanmıştır. Kuyumculuk sektörü de bunlardan biridir. Altın deniz kızı kolyesi eşsiz tasarımı ve şık görüntüsü ile bir çok kadının ilgisini çekmiştir.



altın Deniz Kızı Kolye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder