26 Temmuz 2014 Cumartesi

Takı Alerjisine Dikkat

Altın takılar, gümüş takılar,pırlanta takılar her kadın için önemli olan aksesuarlardır. Bu aksesuarlara ilgi göstermeyen hemen hemen hiç bir kadın yoktur.


Takı kullamayı seven her kadın için ortak bir problem vardır ki o da takının kişinin cildinde meydana getirdiği alerjik reaksiyonlardır. Bu alerjik reaksiyonun genellikle terlemeyle beraber kişilerde ortaya çıktığı söylenir. Dolaysıyla yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber kişilerde oluşan terleme ile birlikte yüzük, kolye, bileklik, küpe gibi takıların cilde olan teması alerjiye sebep olabilmektedir. Takıların kişilerde oluşturduğu bu alerjiler diğer bir değişle takı alerjisi bazen ciltte kalıcı olabilmektedir.


taki kullanirken alerjiye dikkat


Ciltte Alerji Yapabilecek Takılar


Gerçek altın ve gerçek gümüşten tasarlanan takıların, sağlıklı metaller içermesinden dolayı alerjik reaksiyon göstermediği söylenir. Fakat imitasyon (sahte) takılar alerjiye sebebiyet verir. Çünkü ciltte alerjiye neden olan metallerin başında nikel gelmektedir ve tüm imitasyon takılarda nikel kullanılmaktadır.Dolayısıyla ciltte alerji yapabilecek takılar, imitasyon ve sahte kaplama içeren takılardır.


Alerjik Reaksiyon Nasıl Etki Gösterir


Nikel içeren takıların terli deriye temas etmesinden kısa bir süre sonra deride bir kaşınma başlar. Daha sonra bu kaşınmayla beraber deride dökülme olabilir, sıvı dolu kabarcıklar oluşarak ciltte tahrişe sebebiyet verebilirler. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ; 


-Has altın ve has gümüşten oluşan takılar kullanmaya özen gösterin, çünkü gerçek altın ve gümüşten oluşan takılar sağlıklı metaller içerirler, dolayısıyla cildi tahriş etme olasılıkları oldukça düşüktür.


-İmitasyon ve sahte kaplama içeren takıları kullanmaya özen gösterin,


-Takının cildinizde meydana getirmiş olduğu alerjik reaksiyonu fark eder etmez, dermatoloji uzmanlarına uğramayı ihmal etmeyin.




Takı Alerjisine Dikkat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder